tirsdag 19. november 2013

Jeg leser: noveller

Innimellom en lang skoledag og personalmøte på jobben hentet jeg boken jeg har ventet på; For mye lykke av Alice Munro som skal blogges om 10. desember. Jeg må si jeg er spent på boken, så jeg skal rett og slett lage litt kakao og sette meg godt til rette i sofaen for å lese den første novellen.

Fra baksiden:

I den første fortellingen får en mor hjelp fra helt uventet hold med å mildne smerten etter å ha mistet sine tre små barn. I en annen reagerer en kvinne på et uvanlig og ydmykende overfall på en kløktig, om enn ikke anbefalelsesverdig måte.
I andre historier avsløres de virkelig dype hullene i et ekteskap, barns uventede ondskap og hvordan en gutt som har et vansiret ansikt, opplever denne skavanken som noe som både henger sammen med det som er bra, og det som er dårlig i livet hans.
Alice Munro gir oss igjen sammensatte, vanskelige hendelser og følelser, og hun bearbeider stoffet til fortellinger på en måte som kaster lys over de uforutsigelige måtene menn og kvinner forholder seg til - og ofte til og med hever seg over - det som skjer i livene deres.

8 kommentarer:

 1. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har litt angst for noveller ... Jeg liker "hele" bøker best:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg også! Og nå har jeg lest den første som jeg likte, men ikke helt forstått...

   Slett
 2. Så spennende! Gleder meg veldig til å lese hva du synes! Jeg har ikke lest noe av Munro, men har vært nysgjerrig i mange år. Nå har hun havna på "må lese"-lista, men har egentlig ingen hast for min del. Kos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er spent også :)
   Har heller ikke lest noe av henne før, og nå har jeg begynt på den andre novellen i boken, men i dette tempoet og med lesesirkelboken i tillegg spørs det om jeg blir ferdig. Jeg skal ha ferie i to uker nå, men den går nok mest til eksamenslesning ja.

   Slett
 3. Det lyder spændende, Birthe! Jeg har mærkeligt nok ikke læst mange noveller, men det vil være en god måde at blive bekendt med Alice Munro og hendes forfatterskab.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heller ikke lest mange noveller så jeg er spent på boken ja :)

   Slett
 4. Eg har og lese den første novella i denne samlinga nå. Ganske brutalt, samtidig kjenner eg at eg må lese ho ein gong til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Brutal, ja, og jeg er usikker på om jeg skjønte slutten - tror jeg også må lese den om igjen!

   Slett