tirsdag 2. oktober 2012

Boken på vent [forbrytelser]

Ferdinand von SchirachSiste del av september ble det lite bok-shopping, dvs jeg har kjøpt tre bildebøker til norsk pensum. Den ene har jeg lest og holder på å skrive oppgave om, så en omtale av den kommer på ett eller annet tidspunkt. Ellers startet jeg på The Forsyte Saga i helgen, en bok jeg har sett frem til å lese. Skjønt, det aner meg at det kommer til å ta tid for språket er alt annet enn enkelt!

Noen bøker har jeg lagt til i skal-lese-listen i det siste, blant annet Forbrytelser av Ferdinand von Schirac. Det var Bokofilia som skrev en omtale av den siste boken hans (Collini-saken) som gjorde at jeg ble nysgjerrig på forfatteren. Collini-saken er ikke kommet ut på norsk ennå, og tysk kan jeg ikke, så da venter jeg med den og starter heller med debutboken. Bokofilia har lest også denne og fått seg en ny favoritt forfatter. Det samme har Ingvar Ambjørnsen 

Etter middag lagde jeg meg en kopp dobbel espresso med kanel
og satt meg ned for å skrive dette innlegget. Nå er koppen tom. Det er jeg og.


Boken på vent

12 kommentarer:

 1. Har ikke lest noe av den forfatteren men jeg tror jeg må sjekke litt nærmere. Så koselig bloggeplass du har. Ønsker deg en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde ikke hørt om forfatteren før jeg leste om ham hos Bokofilia, men det gjorde meg veldig nysgjerrig det hun hadde å si så boken ble satt på skal-lese-listen med en gang. Takk for det du sier om plassen min, jeg koser meg der :)

   Slett
 2. Svar
  1. Ja, det syntes jeg også - spesielt det at det er litt annerledes krim :)

   Slett
 3. The Forsyte Saga har jeg kommet igang med, liker den, men man må ta seg tiden:9 leser den på norsk da:)Spennende bok du har på vent, gleder meg til å høre mer om den:) Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du også er med på Lesesirkelen! Sikkert bedre å lese den på norsk, på grunn av den noe vanskelige engelsken er jeg usikker på når jeg blir ferdig med boken :)

   Slett
 4. Denne har jeg sett omtalt på andre blogger, og den har fenget min interesse. Noterer meg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres bra ut at flere har et positivt inntrykk av boken, da ser jeg enda mer frem til å lese den :)

   Slett
 5. Jeg håper boka vil falle i smak, Melucine! Jeg er veldig spent på hvilke tanker du kommer til å gjøre deg om historiene i boka - fortell, fortell! Takk for at du linket :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har en god magefølelse når det gjelder denne boken, og noen ord om den kommer når den er lest :)

   Slett
 6. Den koppen med espresso så god ut du ;-) Herlig avslutning på teksten, den likte jeg! Man kan bli helt matt av å lese vanskelig engelsk, sliter med det selv akkurat nå. Foreløpig har den engelsk diktboka jeg leser blitt gjemt i en hylle og stått urørt noen dager, jeg skuler på den titt og ofte. En utfordring ja! Vi får være stolte når vi har kommet igjennom de!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en kopp espresso etter middag er fantastisk godt. Og til frokost :)
   Matt...det var et godt ord for hvordan det føles! Og etter en lang dag på skole/jobb kjente jeg meg akkurat slik, samt den vanskelige engelsken som begynte å surre i hodet. Da kan det være lurt å gjøre som du; å la boken ligge litt.

   Slett