tirsdag 16. oktober 2012

Boken på vent [vera henriksen]

Boken på ventEllikken hadde opprydning i bokhyllene sine og fant ut at hun hadde altfor mange bøker i forhold til plass, og bestemte seg for å gi dem bort. Jeg så flere på listen som jeg ønsket meg og sendte sporenstreks en mail, og nå er bokpakken hentet og bøkene vel anbrakt i den noe overfylte bokhyllen min. Det ser ut til at det er flere titler igjen, så har du lyst på noen bøker anbefaler jeg å ta turen dit :)

Dette er bøken jeg fikk tilsendt:
Anna Karenina I og II av Leo Tolstoj
Sigrid-trilogien (Sølvhammeren, Jærtegn og Helgekongen) av Vera Henriksen
Skjøgens bok av Bergljot Hobæk Haff
Attentatet av Bergljot Hobæk Haff
Prinsesse Terese av Oskar Braaten
Fugleburet av Oskar Braaten
Skam av Salman Rushdie
Den afrikanske farm av Karen Blixen

Den afrikanske farm har jeg allerede satt på listen over bøker på vent, og Anna Karenina er allerede lest (jeg måtte bare ha den i samlingen). Så av disse nye kommer jeg nok først til å lese Sigrid-trilogien og følgende er å lese på forlaget sine sider:
sigrid-trilogienHandlingen i Sølvhammeren foregår i den dramatiske brytningstiden da kong Olav Haraldsson forsøkte å kristne landet. Dette er bakgrunnen for romanens kjærlighetshistorie, der Sigrid fra Bjarkøy er hovedpersonen.
I oppfølgeren Jærtegn får vi lese at kong Olav regjerer med hard hånd. Det gjærer i folket, krig og uår truer, sotten herjer. Sigrids husbond, Olve, blir drept av kongens menn, og hun blir giftet bort til høvdingen Kalv Arnesson.
Etter slaget på Stiklestad blir Kalv Arnesson og Einar Tambarskjelve fiender, og Sigrid og Kalv må flykte. Dette skjer i tredje bind, Helgenkongen. Etter mange år gir kong Harald Hardråde forlik med Kalv, men freden blir av kort varighet. 

22 kommentarer:

 1. Herlige bøker du har på vent! Sigrid-trilogien leste jeg for ca 15 år siden, da jeg virkelig oppdaget bøkenes verden på alvor - og jeg elsket dem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er veldig glad for disse bøkene :)
   Fint å høre at du hadde en så positiv leseopplevelse av den trilogien, gleder meg til å starte på den - skjønt jeg vet ikke helt når det blir!

   Slett
 2. For en herlig bunke med bøker på vent,har ikke lest noen av disse. Noen av disse må jeg notere meg. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant :)
   Fint at du fikk noen lesetips!

   Slett
 3. Her var det mange fine klassikere. Har lest en del av Bergjlot Hobæk Haff, og likt det veldig godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haff er en forfatter jeg sette høyt, husker ennå godt da jeg leste Skammen - den satt lenge igjen :)

   Slett
 4. Eg las Sølvhammeren, Jærtegn og Helgenkongen for 30 år sidan. På tide å lese dei på nytt kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det, i alle fall om du syntes de var gode :)

   Slett
 5. Hehe, når jeg ser dette bildet gjenoppfrisker jeg mitt intense ønske om å lage nye omslag før postlegging ;-) Akk ja...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det viktigste er hva som er inni :)

   Slett
  2. Jo'a, men brunt og gul-oransje er sjeldent en vellykket kombinasjon...

   Slett
  3. Vel, når du sier det slik...hehe, ikke så fancy akkurat! Kanskje jeg får lage meg noen nye omslag, det er tross alt nye bøker for meg :)

   Slett
 6. Der fikk du Den afrikanske farm i hus ja, så deilig å få pakker i posten!! Spesielt å finne bøker. Snill hun Elikken altså! Jeg gleder meg til pakken min kommer, jeg skal sette meg i sofaen under et pledd nå og lese så jeg kan ta i mot bøkene med flere ferdigleste bøker bak meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men det spørs når jeg får anledning til å lese den...uansett er det supert å få bokpakker. Jeg er spent på hva du får i din, best å være klar :)

   Slett
 7. Så flott med så mange bøker som ikke er i salg lenger, tror jeg, men som gjerne kan finne nye lesere, synes jeg.

  Vera Henriksen-triologien leste jeg første gang på 70-tallet. Husker den leseropplevelsen som stor. De står i hyllen min ennå, jeg har relest dem, en gang, da var jeg litt eldre og festet meg ved andre ting.

  Den Rushdie-boka der tror jeg er en av de første? Etter magiske Midnattsbarn. Likte den godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i at det er bra bøkene kan glede nye lesere! Skjønt, jeg har vanskeligheter med å kvitte meg med bøker selv, må liksom ha dem der i hyllen...
   Godt å høre at du hadde en stor leseropplevelse med trilogien, også andre gangen du leste dem - nå har jeg fått mange fine tilbakemeldinger på de bøkene så jeg gleder meg til å lese dem.
   Ja, jeg mener Skam kom ut bare to år etter Midnattsbarn :)

   Slett
  2. Det er så morsom å lese her på bloggen din, for du skriver om mange av de bøkene jeg har lest før i livet. Jeg leste mer intenst da, og var mer oppdatert, kan du si.
   Ja, jeg leser hele tiden nå også, men langsommere. Og ikke alltid med det samme boka er kommet ut. Og jo, jeg er nok mere kresen nå, ikke alt som utgis og selger mye nå for tida er like interessant, for meg.
   Jeg stikker nok innom bloggen din igjen.

   Slett
  3. Så hyggelig!
   Selv leser jeg omtrent samme mengde, skjønt etter at jeg startet på førskolelærerutdanningen er det blitt smått med skjønnlitteratur. Og jeg er helt enig i at det ikke er alt som er like interessant, og når en har begrenset med tid må en være kresen :)

   Du er velkommen tilbake :)

   Slett
 8. Titt-tei igjen ;) Ja, Parenthood er virkelig en nydelig drama-serie som inneholder alt du kan ønske deg. Regner med du venter på første episode i sesong 3 av The Walking Dead. Det gjør i allefall min bedre halvdel, han er helt hekta. Jeg derimot blir bare vettaskremt, he he ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da skal jeg sannelig se etter den serien, takk for tips!
   Ja, vet du - jeg ventet på sesongstarten, men fant at det gikk så sent (halv elleve om kvelden) så jeg bestemte meg for å se reprisen istedenfor. Men så har jeg tydeligvis blingset, for den gikk i går uten at jeg fikk den med meg. Så nå må jeg vel vente på dvd-en...

   Slett
 9. Takk for tipset! Skal inn og titte etter hva hun har. Alltid spennende å bytte ut litt i bokhyllen.

  Nydelig dikt og herlig himmelsk ovenfor :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er gøy med noe nytt til bokhyllen :)
   Takk for fin kommentar til bildet!

   Slett