torsdag 11. oktober 2012

Boktema [mitt siste bok-kjøp]

September kan ikke kalles noen stor bokshopping-måned. Jeg fikk ett gavekort fra bokklubben på femti kroner som jeg brukte til å kjøpe Löwensköld-trilogien av Selma Lagerlöf samt to bildebøker. De sistnevnte inngår i norsk-pensumet, som noen få av en lang liste: 29 Liv av Kristin Roskifte og Garmanns sommer av Stian Hole, og på Studia kjøpte jeg Jakob og Neikob av Kari Stai.

Den eneste jeg foreløbig har lest er Jakob og Neikob, de to andre barnebøkene skal jeg ta med på jobb og lese for ungene der for å se hvordan bøkene blir mottatt av målgruppen. Om to uker skal jeg levere inn en oppgave om Jakob og Neikob som den første etter studiestart, det er en forprøve som må bestås for å bli meldt opp til eksamen så gjett om jeg er spent! 


Anettes Bokboble

15 kommentarer:

 1. Så mange flotte bøker! Jeg leser nok alt for lite barnebøker, tusen takk for litt inspirasjon ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Siden mine egne barn er blitt for store for disse bøkene, er det helst i barnehagen hvor jeg jobber at lesingen av barnebøker utvides :)

   Slett
 2. Jakob og neikob er en herlig barnebok :)

  SvarSlett
 3. Fin bunke det der:-) Lenge siden jeg har lest barnebøker nå men for en herlig tittel Jakob og Neikob var. Ble veldig nysgjerrig på Selma Lagerlöf sin bok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Barnebøker hadde det blitt lite av om det ikke var for jobben :)
   Jakob og Neikob kan jeg skrive litt om etter at jeg har levert inn oppgaven, det er en fin barnebok. Og Lagerlöf...en forfatter jeg også er nysgjerrig på. En bok har jeg lest av henne, og det var den som gjorde utslaget.

   Slett
 4. disse var helt nye for meg ... triologien virker spennende :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den trilogien tror jeg er spennende - gleder meg til å starte på den :)

   Slett
 5. Selma Lagerlöf måtte jeg bare ha når jeg så den var månedens bok for en tid tilbake, har da ikke lest den ennå, men takk for påminnelsen:)Barnebøker er jo så herlige, blir dessverre lite lesning av det når man ikke er å arbeider i barnehagen mer. Har da noen liggende som jeg skal lese snart og anmelde:)Kos deg med bøkene og lykke til med oppgaven!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var på ferie da den var månedens bok og gikk glipp av den, så jeg måtte bare bestille den nå :)
   Ja, barnebøker er herlig lesing! Ser frem til anmeldelser fra deg av de du skal lese. Takk for oppmuntring ang. oppgaven :)

   Slett
 6. Masse lykke til med oppgaven! Jeg synes du skriver så godt at jeg tenker at den oppgaven må bare gå bra! Håper ungene gir god respons på bøkene. Jeg lånte faktisk en barnebok sist jeg var på biblioteket(ville lese alt av akkurat den forfatteren som biblioteket hadde) og da jeg kom hjem ble jeg kjempe glad da jeg så alle de fine bildene inni: "Disse skal jeg tegne av i One sketch a day boka!" var det første jeg tenkte der jeg satt og slukte og plukket og noterte bak øret alle jeg ville prøve å tegne. Jeg synes det er mye morsommere å tegne av, enn å tegne ut fra fantasien.. Leser du Löwensköld-trilogien på svensk? Det er imponerende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du...at du sier at jeg skriver godt gir meg motivasjon til mer skriving - takk! Jeg håper også ungene kommer med god respons, eller i alle fall en respons (understreket). Nå ble jeg veldig nysgjerrig på hvilken barnebok du skal avbilde til One sketch a day, det skal jeg følge med på. Og interessant det du nevner om at du synes det er morsommere å tegne av enn fra fantasien. Selv har jeg blitt en kløpper på å tegne hester, etter å imitere :)
   Löwensköld-trilogien er heldigvis på norsk, jeg har mer enn nok med å komme gjennom den engelske utgaven av Forsyte-sagaen...

   Slett
  2. Så bra du ble motivert :-D Jeg tenker alt er en respons, om de ikke gir respons at all- det er jo også en type respons, hehe :-D

   Slett
  3. Så bra du ble motivert :-D Lykke til videre med lesningen av Forsyte-sagaen ;-)

   Slett