fredag 2. november 2012

Uken i ord og bilder

Mandag og tirsdag hver uke går jeg på Lærerhøgskolen i Bergen for å bli førskolelærer, det er 75 % studie og ved siden av har jeg 60 % jobb. Det er noe jeg har kastet meg ut i, for å si det sånn. Skjønt; jeg har skrevet før om bestemmelsen som gjør stillingen min "overflødig". "Barnehagene er lovpålagt å ha et visst antall barn per førskolelærer. Mange barnehager har tolket regelverket feil og har dermed hatt for få førskolelærere". Resultatet er at jeg som sist ansatt står utsatt til som den som må meldes overtallig for å oppfylle kravene, altså; en førskolelærer inn og en assistent ut. Sistnevnte meg. Fagforeningen har vært uenig i både bestemmelsen og fremgangsmåten, men det ser ut til at de har lite de skulle ha sagt.

Kanskje dette var sparket bak for å begynne på utdannelsen, kanskje det har lagt der helt siden jeg begynte på psykologistudiet og tenkte "jeg skal ta det senere".

Uansett - nå er jeg i gang og jeg er veldig spent på hvordan hverdagen ser ut etter nyttår! I den forbindelse tar jeg til meg alt som kan komme til nytte, for eksempel instruktørkurs. En kollega og jeg meldte oss på for omtrent ett år siden, men ble satt på venteliste fordi det var fullt. Nå var det satt opp nye kurs og de to siste dagene har vi lært blant annet om hvordan vi skal ta i mot en lærling, om bedriften som opplæringsarena, ansvar for opplæring, dokumentasjon, vurdering og fagprøve og denslags relatert til å ha en lærling i opplæring. Etter kursbeviset er jeg nå instruktør og faglig ansvarlig for lærlinger som kommer til barnehagen, utrolig interessant og nyttig. Også med tanke på at jeg etter nyttår går ut fem uker i praksis og fremover skal ha om veiledning, observasjon og didaktikk på skolen.


Pensumlesing før forelesingen tirsdag denne uken.


x antall kopper te måtte jeg ha i løpet av kursdagen i dag,
"One minute of laughing equals one hour of life".

M. G. Lewis

Kurset var i samme bygg som Bystasjonen og i pausen løp jeg bort på biblioteket for å låne desemberboken i Lesesirkelen; The Monk av M. G. Lewis. På forhånd hadde jeg sjekket om den var inne og hvilken hylle den stod på, men siden jeg ikke er særlig kjent på Hovedbiblioteket fant jeg ikke frem. I informasjonen fikk jeg beskjed om å gå til Horror sekjsonen på galleriet! What!?! Boken er markedsført som "A Romance", så på forhånd så jeg for meg noe ala Austen...haha, helt feil!  

Wish me luck :)

14 kommentarer:

 1. For en stilig header du har laget, den likte jeg veeldig godt. Lykke til videre i utdannelsen, spennende. Ha en flotters helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Eli! Jeg er ennå ikke helt fornøyd, så de kommer kanskje enda en ny i nærmeste fremtid :)
   Og takk for lykkeønsker i utdannelsen, det trengs for det er MYE å lære :)

   Slett
 2. Lykke til videre med studier:)
  SV; Blir ofte at pensum tar føresete når det gjelder lesing:) Men prøver å skvise inn litt "vanlig" bøker,men med måte ettersom pensum kommer jo først:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Nina!
   Ja, jeg prøver også å skvise inn litt vanlig lesing selv om pensum må komme først :)

   Slett
 3. Flott innlegg! Så tøff du er, jeg blir helt imponert! Smeltet helt av teposen og det som sto!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Jeg synes studiene er utrolig interessant, men jammen er det mye å lese. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem om ettermiddagen er å slå på pc-en, sjekke itslearning og finne frem pensum til neste forelesning. Hadde jeg ikke hatt familie tror jeg at jeg at jeg ville glemt å spise middag :)

   Slett
  2. Det er jammen godt at du har familie da altså. Spise og ta seg tid til kos må man. Jeg håper jeg kan fortsette på skolebenken neste år. Kjenner jeg gruvegleder meg. Å lese 'student-innleggene' dine gjør meg godt, kjenner jeg savner å jobbe mot noe!

   Slett
  3. Det er sant; kan ikke bli altfor oppslukt og glemme dem som er rundt! Så spennende at du har tenkt å fortsette på skole, hva skal du ta?

   Slett
  4. Tredje år på VGS, helsesekretær. Har et år igjen på den. Jeg har utsatt den litt og tok allmennfagelig Påbygging først så det året har blitt lagt på vent. Det blir mitt fjerde år på videregående, hehe. Men generell studiekompetanse må man ha, og derfor allmennfagelig påbygging da.

   Slett
  5. Ja, det er ikke enkelt å få jobb uten generell studiekompetanse - bortsett fra yrkesrettet. Men greit med en pause før en avslutter :)

   Slett
 4. Good luck! Er vildt imponeret over din gnist og viljestyrke :) God søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Jeg fikk "et spark bak" for å si det sånn :)

   Slett
 5. Det var en fin og interessant reportasje....fint med bildeillustrasjoner også.

  SvarSlett