lørdag 9. mars 2013

Markering av stemmeretten

I anledning stemmerettsjubileet feires det med mange arrangementer rundt om i landet, og Den Nationale Scene markerer med fire kvinnelige statuer i sterke farger. I Bergen finnes ellers kun to kvinnelige statuer (Amalie Skram og Madam Felle), mot 65 av menn. Teatersjef Agnete Haaland sier til bt at det sier mye om hvem som har fortalt historien, og hvilken historie de har valgt å fortelle, og etterlyser en fornying av bybildet.

Egentlig kunne damene stått der permanent, eller hva?

  

10 kommentarer:

 1. Ja de kunne stått der permanent, det ser jo veldig fint ut også. Nyt helgen, her har vi ryddet litt i hagen. Må ta sånn litt og litt, ellers så blir jeg så lei. Er ikke noe hageentusiast.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig!

   Jeg skulle ha ryddet litt rundt huset og i hagen jeg også, men det har ikke blitt noe av denne helgen. Lurt å ta det litt og litt :)

   Slett
 2. Nydelige damer og et fargerikt innslag! Kanskje vi kan håpe på en fast plass for dem også etter at jubileet er ferdig feiret? Ønsker deg en fortsatt herlig helg! Det er godt at det fortsatt bare er søndag i morgen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan godt hende at de får en plass et annet sted. Det var visst meningen at de bare skulle stå en kort stund, men så ble det bestemt at de skulle bli værende gjennom hele jubileet.

   Ah, søndag - en herlig dag :)

   Slett
 3. Synes absolutt at damene kan få stå der, stilige var de. Skilte seg litt ut og frisket opp! :-)

  SvarSlett
 4. Ja da - la dem gjerne stå, men jeg vil gjerne vite hvem de representerer!

  SvarSlett
  Svar
  1. De representerer de fire store: Camilla Collett, Fredrikke Marie Qvam, Gina Krog og Fernanda Nissen :)

   Slett
  2. Takk for svaret. Jeg trodde også det, men det kunne jo være fire Quinder fra Bergen. På jubileumsmønten (2013) for kvinners stemmerett, sees også fire kvinner som løfter / presser.

   Slett
  3. Interessant - fire Quinder fra Bergen, det må jeg sjekke nærmere.

   Slett