lørdag 30. juni 2018

Våroppdatering og sommerlesing

Nå er det ferie og det betyr ekstra lesetid! På mandag reiser jeg til Gran Canaria og blir der i tre uker, og jeg sliter litt med å velge hvilke bøker som skal pakkes med. Mange uleste i bokhyllen, og ikke før jeg har tatt frem en bra bunke, oppdager jeg flere som burde være med. Men siden sist oppdatering har jeg omsider blitt ferdig med The Tenant of Wildfell Hall av Anne Brontë, og jeg ble for første gang med i biografilesesirkelen til Moshonista med en bok om Frida Kahlo. Denne gjorde at jeg fikk interesse for Mitt grådige hjerte av Hege Duckert, en bok som dukket opp da jeg leste om Kahlo. Den handler om fire kvinner; Kahlo, Karen Blixen, Simone de Beauvoir og Billie Holiday. Deretter leste jeg den planlagte boken Orlando av Virginia Woolf, og så hoppet det noen bøker inn i på leselisten. Den ene var Gratis og uforpliktande verdivurdering av Marit Eikemo og den andre Hestvik av Gerdur Kristny. Jeg har lest J.M. Coetzee; I det mørke landet, og Dødevaskeren av Sara Omar. Good Morning, Midnight av Lily Brooks-Dalton leste jeg sammen med Ina, og jeg ble opplyst gjennom lesingen av Rebecca Solnit sin Menn forklarer meg ting. Akkurat nå leser jeg Frankenstein og Rosens navn, samt Sunn tarm - klart hode av David Perlmutter (om hvordan gode tarmbakterier beskytter og reparerer hjernen).


Til bokhyllen siden sist oppdatering:

Skjønnlitteratur
Nike av Caspar Eric
Gratis og uforpliktande verdivurdering av Marit Eikemo
Hestvik av Gerdur Kristny
Menn forklarer meg ting av Rebecca Solnit
Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke
Eva Trout av Elizabeth Bowen
Rosens navn av Umberto Eco

Sakprosa
Læringens ville veier av Birgitte Fjørtoft
Ellers har jeg fått med meg en aldri så liten debatt i bokbloggerverdenen om hvorvidt bokbloggerne er i ferd med å forsvinne eller ikke. Det var først hos Beathe jeg kom over dette, og hun anbefalte å se innom hos Elida hvor hun stiller spørsmål om bokblogging er på gyngende grunn. For min del håper jeg virkelig at vi fortsetter å ha et bokbloggermiljø!

Ønsker alle en riktig god sommer, jeg ser frem til å se hva dere alle leser og har lest :)16 kommentarer:

 1. Gran Canaria i tre uker høres ut som en perfekt ferie for å få lest litt. I Rosens Navn er en bok jeg har hatt lyst til å lese i mange år, men som jeg aldri har orket å begynne på fordi jeg innbiller meg at den er forferdelig tung. Kanskje du kan avkrefte det inntrykket etter hvert?

  Jeg håper også at bokbloggmiljøet består!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ser virkelig frem til litt slaraffenliv :) Jeg kan avkrefte med én gang at boken ikke er så tung som man antar, så du kan trygt lese!

   Slett
 2. Jeg håber ikke, at bogbloggere forsvinder - det er meget inspirerende at læse, hvad andre anbefaler.
  'Mitt grådige hjerte' af Hege Duckert, lyder meget spændende om de fire kvinder Kahlo, Karen Blixen, Simone de Beauvoir og Billie Holiday.
  Jeg er netop begyndt på prisbelønnede svenske Kristina Sandberg og hendes 'Att föda ett barn'.
  Og så vil jeg ønske dig en rigtig god ferie på Grand Canaria! Så dejligt med hele 3 uger der!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper virkelig det, og godt at du synes det er spennende å få anbefalinger. Ja, boken av Duckert er verdt å lese, hun har en interessant vinkling. Tusen takk, det skal bli herlig med en tur :))

   Slett
 3. Kommer til å fortsette med bokblogging uansett hva som skjer. Det er en hobby. =) Og hobbyer må man ta vare på.

  Ønsker deg en god sommer og kos deg i Spania. =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det støtter jeg! Tusen takk, det skal bli herlig med en tur nå :))

   Slett
 4. GC i tre veker høyres varmt ut, men god tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, herlig varmt - tusen takk, det skal bli godt med en tur nå :))

   Slett
 5. Flere bøker her jeg kunne tenke meg å lese av de jeg ikke har lest og flere av dem har jeg liggende på vent, Duckert og Solnit. Mitt grådige hjerte har jeg harr liggende på vent i flere år så det er kanskje på tide. Brontë-boken leste jeg på norsk for et par år siden men fikk aldri skrevet om den, jeg har planer om å lese den på nytt før jeg ser filmatiseringen.

  "Frankenstein" lastet jeg ned på ebokbib så jeg håper å rekke den før den forsvinner men det var hele tre måneders lånetid på den så det skal jo gå bra. Syntes jeg leste at det var kommet ut en spillefilm om forfatteren i fjor tror jeg det var men usikker på om den var basert på en bok eller ikke- dette må jeg finne ut av.

  Ja,håper også at bokbloggingsmiljøet består i den formen den er pr i dag og at flere finner veien tilbake og ikke bare holder seg på insta,Twitter og youtube.

  Tre uker i syden høres både varmt og herlig ut. Ha en riktig god sommer og kos dere på ferie! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du har Mitt grådige hjerte liggende! Håper du får lest den snart. Jeg har lyst til å se filmatisering av The Tenant of Wildfell Hall, men har ikke kommet så langt ennå. Så, en film om forfatteren av Frankenstein, det må sjekkes ut :)

   Tusen takk, Beathe! Jeg har virkelig sett frem til denne turen :)

   Slett
 6. Årets viktigste beslutning, hvilke bøker skal få være med på ferie :) Har ikke bestemt meg enda, men det ligger stadig vekk forskjellige bøker på bordet, mange hensyn å ta. Tre uker i solen krever no litt :) Jeg skal bare to uker, men det er i Tyrkia så det blir mange late dager på altanen, innimellom bading og annet gøy.
  Heier på livligere bokbloggverden! Selv er jeg ikke på instagram, youtube eller twiter og det virker som mange har trukket seg vekk fra fb, så da blir det stille. Merker selv at innsatsen min er laber, leser og blogger, men det er få kommentarer hos meg, og jeg "glemmer" ofte å gå innom andre (før hadde jeg alltid en runde på kvelden) Håper det tar seg opp.

  God sommer Birthe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tine! Ja, tre uker fordrer god overveielse for hvilke bøker som skal være med. Til slutt endte jeg opp med pocket-bøker, bortsett fra Frankenstein. Jeg håper også at bloggverden blir livligere, men det fordrer kanskje en innsats fra oss alle. Som du sier, det å kommentere hos andre tar tid. Ofte holder jeg meg til dem som titter innom her :)

   Håper du har en fin sommer også!

   Slett
 7. Herlig med tre uker på GranCa.:)
  Vi skal nok fortsette å bokblogge, tenker jeg. :)
  Det går vel opp og ned med folk alt etter hva man har å drive med ellers- ting går i bølger, noen kommer, noen går. That`s life.
  God sommer og kos deg på GranCa!
  Ps. Frankenstein er en fin fin bok.. både på lydbok og i papir.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Anita, det var helt fantastisk med tre uker der!! Ja, du har et godt poeng i at livet går i bølger, og det er ikke alltid man kan være like konstant med ting man gjør. Så gøy at du har lest Frankenstein, satser på å poste noen ord om den på søndag :))

   Slett
 8. I det mørke landet, ååhh for ei bok a Coetzee! Leste den for nokså nøyaktig tre år siden, og den satte seg fast. Likte også veldig godt Disgrace - anbefales!, så jeg ble derfor svært skuffet av The Schooldays of Jesus som kom seg på booker-listen i 2016. Har konkludert med at man kan vel ikke like alt, men Coetzee skriver veldig godt, så jeg håper Jesus kun (for meg) var et lite feilgrep.
  Høres deilig ut med lang ferie på ett sted! I år har vi ikke bestemt oss for sommerferie ennå, og er fremdeles hjemme - snart midt i juli. Aldri for seint... (håper jeg). God varm sommer til deg! ...fra meg som har veldig sporadiske blogginnlegg for tiden..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, I det mørke landet var virkelig en spesiell bok med fantastisk språk! For mange år siden leste jeg Disgrace, på norsk, og ble fascinert. Jeg kommer til å lese mer av denne forfatteren, og må vel regne med at alt ikke er like bra.

   Jeg har hatt et superfint opphold på Gran Canaria, og selv om jeg lett kunne hatt enda en uke var det godt å komme hjem også :))

   Slett