tirsdag 12. juni 2012

Boken på vent [millennium]

En bok som har stått lenge i bokhyllen er Millennium av Felipe Fernández-Armesto.

Fra Den Norske Bokdatabasen:
Emnet for denne boken er skjebnen til sivilisasjoner som er avgrenset av havet: initiativets forflytninger fra Kina-havet og Middelhavet, Atlanterhavets hegemoni, den kulturelle mot-invasjonen fra Stillehavet. Forfatteren forsøker i denne boken å kombinere to vanskelig forenlige synspunkter: å betrakte årtusenet fra en imaginær avstand, slik som en fremtidig tidsalder vil kunne se den, og samtidig benytte seg av insiderens fordeler for å kunne oppdage forskjellene og følge med i variasjonene fra sted til sted og forandringene over lengre tid. 


Felipe Fernández-Armesto (født i 1950, London) er en britisk historiker og forfatter av flere populære historieverk. Han har studert ved Oxford hvor han nå underviser i historie, og er nok mest kjent her til lands for Millennium (1995), en 830-siders bok om forskjellige kulturer og herskere som har utviklet seg de siste tusen årene.

Det er grunner for at denne boken har stått så lenge i bokhyllen, og jeg er ikke en gang sikker på om jeg noensinne kommer til å lese den. Hvordan den fant veien til hyllen i utgangspunktet husker jeg ikke lenger, men den står der tykk og svær og gliser mot meg hver gang jeg går forbi. En artikkel om bøkene hans overbeviste meg om at den nok bør åpnes likevel, men det blir kanskje ikke før pensjonisttilværelsen :)

"I continue to open that book with pleasure, reading again about a great Islamic garden or a king of Mali who was the richest man of the 14th century. My favourite character remains the emir Mahmud (998-1030) in eastern Afghanistan, a pioneer of the arts subsidy, who kept a staff of 400 poets to sing his praises."

[Tirsdagspalte hos Beathe]


4 kommentarer:

 1. Denne boken har jeg ikke hørt om men den virker interessant,over 830 sider kan kanskje skremme noen og enhver til å starte på den. Likte veldig godt coveret, fine farger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg mener å huske at boken kom fordi jeg ikke avbestilte den, men den virket interessant så jeg sendte den ikke tilbake. Så er det så mange andre bøker å lese og denne ble satt på vent, hvor den fremdeles befinner seg :)

   Slett
 2. Det var en imponerende bok. Kanskje ikke det første jeg ville lest, jeg heller. Men på samme måte som at jeg sparer bøker til sommerferien og tenker at DA skal jeg få lest dem, kan en jo spare til en blir pensjonist :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den tar opp plassen for minst to bøker, men selv om den omhandler interessant historie ligger den langt ned på listen over bøker å lese.
   Hehe, ja tror neppe det blir før :)

   Slett