onsdag 6. juni 2012

Boken på vent [the other boleyn girl]

Beathe som har bloggen beathesbokhylle startet nylig en ukentlig spalte, Boken på vent, som passer godt for meg siden jeg har mange bøker som venter på å bli lest. De ligger eller står eller rett og slett truer med å ramle ut av bokhyllen!

Blant disse befinner " The Other Boleyn Girl " av Philippa Gregory seg, et impulsivt kjøp på en snartur innom en bokhandel og av den grunn kan det virke naturlig at den ikke er åpnet ennå. Likevel, mine impulsive kjøp har ofte en lang gjæringsprosess og er ikke så impulsive som jeg gjerne gir inntrykk av. Muligens har den blitt liggende av den enkle grunn at den er på engelsk, men etter å ha lest noen engelske bøker i det siste avskrekker det ikke like mye å lese boken på originalspråket og jeg aner at denne boken gjør seg ekstra godt på sitt morsmål.

Jeg så filmen om søstrene Mary og Anne Boleyn da den kom ut, en fascinerende historie om hendelser som bidro til omveltninger i England, med Anne Boleyn's ekteskap til kong Henrik 8. som utløsende faktor til den engelske reformasjonen. Dessverre for Anne førte det til halshugging.

Etterhvert trenger jeg å samle sammen noen bøker som ikke skal utgjøre ekstravekt på flyet til Gran Canaria i neste måned og da passer det fint med en liten og lett paperback. Det eneste aberet er at jeg liker å ha dictionary.com tilgjengelig når jeg leser på engelsk og det forekommer meg at stranden ikke er det rette stedet å surfe på mobilen (med tanke på solforholdene altså, hm, ja og så klart prisene på nettsurfing) så kanskje jeg skal sjekke språkbruken i boken før jeg bestemmer meg for å ta den med. Sist jeg skulle fotografere med mobilen på en slik strand så jeg knapt hva jeg tok bilder av og det var nesten like spennende som å lese "Den trettende fortellingen" som jeg hadde med meg den gangen.

Til sammenligning ønsker min yngste datter (snart 16) at jeg skal låne "The Hunger Games" på engelsk for at hun skal få alle nyanser med seg. Det synes jeg er imponerende!

Har du noen gode tips til bøker, gjerne i paperback, å anbefale og som passer på en varm og solfylt strand blir jeg svært takknemlig!

2 kommentarer:

 1. Hei:-)Så kjekt at du kastet deg med:-) Denne boken har jeg også ulest i hyllen om enn på norsk. Engelske bøker er jeg ikke så veldig flink til å lese så jeg har en utfordring for meg selv dette året og det er å lese 4 bøker på engelsk, har lest 1 hittil... men det gikk veldig greit men jeg leste en enkel bok det skal sies.... hehe..måtte flire litt her... det er ikke bare bare å fotografere i solen med mobilen;-) kan jo bli mange morsomme bilder av sånt!Slett ikke verst av datteren din og ville lese de bøkene på engelsk, da er hun flink!
  Når det gjelder tips til strandlektyren så er jeg en stor fan av Carole Matthews og Cecelia Ahern, men vet ikke helt om du liker sjangeren ( chick-lit )

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, denne spalten din synes jeg var super!
   Jeg har unngått engelske bøker i mange år, men etter at jeg ble med på Lesesirkelen 1001-bøker fant jeg Cold Comfort Farm kun på engelsk og etter en stund synes jeg som deg at det ikke var så vanskelig :)
   Hehe, ja å ta bilder i sterkt sollys gir ikke særlig god kvalitet og ikke ser en mye av motivet heller!
   Carole Matthews må jeg sjekke ut, men Cecelia Ahern kunne jeg godt tenke meg å lese - takk for tips :)

   Slett