søndag 17. juni 2012

En smakebit på søndag [buddenbrooks]

Det blir Smakebit fra Thomas Manns Buddenbrooks også denne søndagen.

Yngstemann spiller fotball og har gledet seg lenge til Voss Cup, en av landets største fotballturneringer for barn mellom 6 og 12 år, som ble holdt i helgen for 22. gang. Til neste år er han for gammel til å være med og det blir spennende å se hvilke turneringer vi skal avgårde på da.
Dette er første gang jeg er med på denne cupen, og for en som ikke det minste interessert i fotball må jeg si at engasjementet er det ingenting å si på! Jeg klapper og roper og kjenner spenningen etterhvert som spillet skrider frem...hehe, kanskje jeg kommer til å gå imot mitt eget forsett om aldri å tre inn på Brann stadion.

Siden jeg så for meg mange og lange pauser mellom kampene hadde jeg boken med meg, men fikk kun lest i bilen den ene veien og i dag sovnet jeg med boken på fanget! Nakken er stiv som et ondt år! Vi var ikke hjemme før i ellevetiden i går kveld og skulle opp halv syv i morges, men noen sider ble det og smakebiten er fra siden jeg er kommet til hvor det begynner å gå nedover med den respektable familien Buddenbrooks og overhodet for familien mottar et telegram med illevarslende nyheter:

"Senatoren ble stående ved bordet. Hendene med det åpne telegrammet hang slapt ned foran ham. Han pustet fremdeles kort og anstrengt gjennom halvåpen munn, overkroppen beveget seg frem og tilbake, og han rystet uopphørlig på hodet, uforstående og nærmest lamslått. "Noen få hagl...Noen få hagl..." gjentok han mekanisk. Men så begynte han å puste dypere og roligere. Kroppens bevegelser ble langsommere. De halvt lukkede øynene ble sløret av et trett, nesten brutt uttrykk, og med et tungt nikk snudde han seg til siden."
s. 375
Smakebit

14 kommentarer:

 1. Tusen takk for smakebiten:-)De er kjekk de fotballcupene,jenten min på 14 skal til Sogndalcup om 2 uker,ellers har de pleid å reise til eidfjordcup tidligere. Ha en fin Søndagskveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fotballcupene er fine arrangementer og jeg tror vi skal til Sogndalcup til neste år så det blir artig :)

   Slett
 2. Oi, for en spennende smakebit! Håper nakken er bedre i morgen :) Klemklem <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du synes det :)
   Ja, heldigvis er nakken bedre - utrolig kjedelig å sovne i bilen i en forvridd stilling.

   Slett
 3. Det var en spesiell smakebit :-) Men fin.
  Håper nakken kommer seg fort!
  God søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det!
   Joda, nakken kjentes mye bedre i morges :)

   Slett
 4. I really like Thomas Mann.

  SvarSlett
  Svar
  1. I haven't read any of his book but this one, but I like it a lot so far :)

   Slett
 5. Av og til må lesingen vike for viktigere ting - fotball-cup eller EM : ) Smakebiten varsler dårligere tider, så det blir nok ikke så lystig lesing fremover... Takk for smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn er det bare :)
   Ja, det blir dårlige tider skjønner jeg og nå er nysgjerrigheten skjerpet så jeg tror jeg må lese litt på sengen i kveld!

   Slett
 6. Takk for smakebiten!:) Familie i trøbbel, høres jo spennende ut å lese om:) Ha en herlig dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det virker som konfliktene tårner seg opp på sidene fremover!
   Dagen har vært fin, om enn hektisk - håper du også har hatt en god dag :)

   Slett