tirsdag 26. juni 2012

Boken på vent [et skilt ved korsveien]

En bok som har stått lenge i bokhyllen, det var faktisk støv på den da jeg tok den ut nå i sted, er Et skilt ved korsveien av Ian Pears.

Bortgjemt bak andre bøker stod den og samlet det nevnte støvet. Tittelen sa meg ingenting da jeg tok boken ut og leste på coveret, det er en utgave fra Bokklubbens Verdensbibliotek og akkurat dette omslaget fant jeg ikke igjen da jeg søkte etter boken på nettet.

Tydeligvis er det en svært god bok. For eksempel skrev journalist Jon Harald Rydne i VG:
"...en av de ytterst sjeldne bøker som har klassikerstoff i seg. En utsøkt leseropplevelse!"
Boken er visst et mesterverk, MEN det er krim, og det må være årsaken til at den har blitt stående og jeg er helt sikker på at denne boken dumpet opp i postkassen min på grunn av sløvhet fra min side (noen ganger glemmer jeg å avbestille hovedbøkene).

Nå er det ikke en kriminalroman i tradisjonell forstand, men "en historisk roman som tar i bruk Agatha Christies virkemidler for å bygge opp spenningen mot en overraskende og dramatisk slutt", som jeg leste på Nettbibliotekets sider. Som med The Moonstone virker  Et skilt ved korsveien spesiell og en bok jeg nå er glad for står i hyllen min. Selv om jeg ikke kommer til å lese den ennå.

[Tirsdagspalte hos Beathe]

2 kommentarer:

  1. Oi,der skjulte det seg tydeligvis en skatt:-) Jeg har ikke hørt om boken, men når du nevner krim- agatha Christie blir jeg veldig nysgjerrig! Tusen takk for flott boktips! Det er også godt å høre at det ikke er bare meg som glemmer å avbestille hovedbøkene;-) ha en fin kveld:-)

    SvarSlett
  2. Hehe, ja noen ganger kan det lønne seg å glemme de avbestillingene :)

    SvarSlett