tirsdag 19. juni 2012

Boken på vent [frisk med lavkarbo]Frisk med lavkarbo av Dr. Sofie Hexeberg, en bok jeg kjøpte for omtrent ett år siden, men kun lest noen få sider i og det er ikke fordi temaet er uinteressant. Snarere tvert imot! Lavkarbo startet jeg med i april 2010 og har siden det hatt dette kostholdet konsekvent, det eneste jeg har slitt med er sjokolade...mmm! Heldigvis finnes det metoder for det også :)

Husbonden leste derimot boken fra perm til perm da vi reiste på ferie, han ble mektig imponert over alle historiene fra Hexebergs pasienter og ikke minst det vitenskapelige grunnlaget bak. Han har også hatt dette kostholdet omtrent like lenge som meg, men jeg har lest meg opp via nettet på dette området og deretter videreformidlet til ham. Likevel er det noe annet å lese disse tingene selv, spesielt når det er mye tall og dokumentasjon. På en måte følte jeg meg ferdig med boken etter at han leste den, kanskje det var et underliggende motiv for å kjøpe den...hehe! Boken skal åpnes igjen, av meg, for til tross for at jeg har lest det meste før er det alltid noe nytt og interessant. Dessuten kan det være greit med repetisjon.

Omtale fra forlaget:
Maten er din beste medisin. Du kan bli kvitt plager som migrene, overvekt og høyt blodtrykk og sykdomer som diabetes, muskel- og skjelettsykdommer og kronisk betennelse bed å gå over til et nytt kosthold. Forfatteren er lege og kostholdsekspert og viser deg hvordan. Mange oppsiktsvekkende pasienthistorier og grundig veiledning!

[Tirsdagspalte hos Beathe]


10 kommentarer:

 1. Denne har jeg lest fra perm til perm, har drøssevis med lavkarbo bøker,men Hexeberg er blant favorittene,det er det ingen tvil om. Jeg har nettopp startet opp igjen med lavkarbo etter en laaaaang julepause!!! Jeg gjør det pga helsen og at jeg trenger å gå ned noen kilo. Ha en fin ettermiddag:-)

  SvarSlett
 2. Så spennende, Beathe! Jeg var på foredrag med Lena Beatrice (hun med bloggen) da hun besøkte Bergen og kjøpte boken hennes samtidig, en kokebok med mange og greie oppskrifter. Utover det har jeg det meste fra nettet, det er utrolig interessant å lese om forholdet mellom helse og kosthold.
  Ha en fin ettermiddag du også :)

  SvarSlett
 3. Vittig! Jeg var også der og kjøpte boken av henne i samme slengen, liker hun veldig godt også, har mange gode tips og oppskrifter!Har en lavkarboblogg, men er ikke så veldig flink til å oppdatere der, men jeg skal skjerpe meg. Når en tenker på hvor mye unødvendig ting det er i halvfabrikater så er det ikke rart at folk for øynene opp for lavkarbo-kosthold.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var vittig! Jeg har fulgt bloggen hennes lenge og synes det er flott med utviklingen hun har hatt med den. Som du sier er det ikke rart at lavkarbo er blitt populært, om enn nedrakket. At kosthold kan redusere betennelsestilstander i kroppen for eksempel, er fantastisk!
   Lavkarbobloggen din skal jeg sjekke ut, har du link til den på bokbloggen?

   Slett
 4. Det var min første lavkarbobok - og fremdeles den beste etter min mening. Den forkuserer på helse, og er skrevet av en lege. Kan ikke bli bedre enn det. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sammenhengen helse og kosthold er et veldig interessant tema og noe jeg kunne lest om dagen lang så denne skal jeg begynne på innen rimelig tid, kanskje den legges i kofferten i juli :)

   Slett
 5. Har ikke denne men har frisk med lavkarbo 100 oppskrifter. Har laget meg en matblogg for å prøve å komme igang igjen med dette kostholdet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den du nevner kunne jeg godt tenke meg i samlingen, men jeg har ellers et stort utvalg av oppskrifter som jeg har samlet fra nettet og puttet i perm. Min erfaring med kokebøker er at de blir liggende i skuffen :)

   Slett
  2. Finner mye på nettet også. Blir inspirert av andres lavkarbo blogger. Koselig at du tittet innom bloggen min :)

   Slett
  3. Ja, det er mye bra der ute og jeg synes det er greit å sette sammen en egen "kokebok" etter hva jeg liker så slipper jeg alle oppskriftene som ikke blir brukt :)

   Slett