lørdag 16. juni 2012

Fremtidige favoritter [maya]

Maya av Isabel Allende kjøpte jeg fra Bokklubben for ikke lenge siden. Jeg ser virkelig frem til å lese denne boken som handler om amerikanske Maya, en opprørsk og vrang nittenåring som flykter fra FBI, Interpol og en kriminell mafia i Las Vegas. Hun er jaget av vonde minner og av abstinenser etter dop,- og alkoholmisbruk. 

Amerikanske Maya er 19 år, opprørsk og vrang. Kanskje ikke så rart, med den oppveksten hun har hatt: bokstavelig talt høytflyvende, fraværende foreldre, i tillegg til Nini og Popo, de relativt eksentriske, men likevel kjærlige besteforeldrene i California. Oppdragelsen hennes har vært preget av store doser både astrologi og astronomi, og et rehabiliteringsopphold i Oregon, før hun til slutt har havnet langt ute på skråplanet i Las Vegas.


Det er for å redde Maya at familien sender henne sørover, til en venn av bestemoren, på den lille øya Chiloé, sør i Chile.

På Chiloé blir hun venn med den mye eldre Manuel Arias. Han interesserer seg for områdets fantastiske, lokale sagn, for overtro og eventyr, og han hjelper henne til et innblikk i sin egen, dramatiske eksil-chilenske familiebakgrunn. Isabel Allende har lånt fra sin egen bakgrunn, men plassert sin unge hovedperson i en skikkelig virvelvind av en historie. Her er overtro og mystikk, politikk og prostitusjon, men også plass til mye mer, både til romantisk kjærlighet og til en merkelig mann som truer Maya på livet.
Dagbladet skriver: "Endelig en pageturner blottet for klisjeer! Imponerende Allende om torturofre og dophelvete".

Titt innom hos Bokelskerinnen for andre favoritter :)

8 kommentarer:

 1. Wow, denne boken høres helt fantastisk ut! Herved på listen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant :)
   Gleder meg veldig til å lese den, føler det er lenge siden jeg lest Allende nå!

   Slett
 2. Oi,denne boken MÅ jeg bare ha,er herved notert:-) Har ikke lest noe av denne forfatteren enda, men er absolutt en jeg kunne tenkt meg å stiftet nærmere bekjentskap med. Tusen takk:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, boken er absolutt å anbefale - det kan jeg nå som den er lest, en fascinerende historie og Allende skuffer ikke med sitt språk :)

   Slett
 3. Enig i reaksjonene til de over, denne romanen vil jeg virkelig lese! Jeg var nysgjerrig på forfatteren fra før etter å ha lest innlegget ditt "favorittforfatter I" igår men jeg visste ikke helt hvilken tittel jeg skulle skrive opp. Nå vet jeg det. Akkurat som du ikke vet når du kommer til å lese den korte romanen Hinsides helvete, vet jeg ikke helt når denne kommer til å bli prioritert. Den er i hvertfall skrevet opp! Takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøkene til Isabel Allende anbefaler jeg virkelig å lese, og Maja vil være bra å starte med. Også Åndenes hus er blant mine favoritter.
   Jeg kjenner meg godt igjen i det du sier om å ha mange bøker på leselisten, listen blir bare lengre og lengre :)

   Slett
  2. Flott, da noterer jeg Åndenes hus i samme slengen. Jeg ser den finnes i veldig mange bokhyller på Bokelskere.no Det lover godt!

   Slett
  3. Gjør det - den er super bra! Jeg har forresten lagt deg til som følger på bokelskere :)

   Slett