tirsdag 14. august 2012

Den glemte hagen ~ Kate Morton

Etter at jeg leste En svunnen tid av Kate Morton fikk jeg lyst til å lese mer fra denne forfatteren og siden Den glemte hagen var på tilbud på Norli til bare 79 kroner kunne jeg ikke la den bli liggende der!

Boken hadde jeg med til Gran Canaria i sommer og den var med meg på stranden flere dager, noe den virkelig bærer preg av det; klissete av solkrem og saltvann som den er...men det fikk ikke hjelpe, historien var så spennende at jeg måtte bare lese videre. Og videre...

Den glemte hagen er Kate Mortons andre roman, og gikk rett på førsteplassen på de britiske bestselgerlistene da den kom ut i 2008. Bøkene er utgitt i 36 land og i Norge har hun solgt over 150 000 bøker.

Originalens tittel: The Forgotten Garden (2008)
Oversetter: Elisabet W. Middelton
Utgitt: 2011, Schibsted Forlag (pocketutgave)
Sider: 591
Språk: Norsk (bokmål)
Kilde: Kjøpt

Australia 1913: En liten pike blir funnet forlatt på et skip på vei fra England til Australia. Alt hun kan huske er en mystisk kvinne som hadde lovet å passe på henne, men kvinnen er sporløst forsvunnet. I 1975 er Nell Andrews en gammel dame og reiser til England for å finne sannheten om sitt opphav. Hennes søken fører henne til Cornwall, og eiendommen Blackhurst Manor, som har vært i Mountrachet-familiens eie. Når Nell dør i 2005, arver barnbarnet Cassandra et lite hus på eiendommen. Huset er beryktet blant lokalbefolkningen for hemmelighetene det skjuler, og det er her det hundre år gamle mysteriet om den forlatte jenta avsløres.


Romanen foregår over ulike tidsperiode og med parallelle historier som Morton håndterer med glans. Jeg nevnte om En svunnen tid at det var eventyr for voksne, og jeg mener det samme om denne boken. Det er fantastisk spennende å lese om dystre familiehemmeligheter og mysterier, gamle britiske slott og selvfølgelig; kjærlighet. Eventyrlig lesing! Jeg bladde med sitrende forventning for hva de neste sidene ville bringe.
Themsen. Så mye den elven hadde sett: Utallige liv var tilbrakt langs bredden, tallølse dødsfall. Og det var fra denne elven et skip hadde kastet loss for så mange år siden med lille Nell om bord. Det tok henne bort fra det livet hun hadde kjent og mot en usikker fremtid. En fremtid som nå var fortid, et liv som var over. Og likevel var det fremdeles viktig, det hadde vært viktig for Nell, og nå var det viktig for Cassandra. Dette puslespillet var arven hennes. Det var mer enn det. Det var hennes ansvar.
s. 171
Anbefales! 

Nå vil jeg ha mer, så Tilbake til Riverton står høyt på leselisten, og til høsten kommer en ny bok, The Secret Keeper - gleder meg allerede :)

12 kommentarer:

 1. Sukk..! Takk for din tålmodighet når jeg kommenterer mitt problem, fremfor å kommentere det du skriver om Melusine.
  Men hele tiden jeg kommer hit, noe skjer i rommene innenfor der jeg ikke har tilgang til i meg selv...

  Ha en flott kveld. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men dine dikt kunne du fått utgitt! De er nydelige!
   Og jeg tenker du kan få tilgang... litterær glede mener jeg alle kan få glede av, uansett hindre :)

   Slett
 2. Ja, den er knall. Fortsatt fin sommerdag/kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig lesing, ja! Håper du også har en fin sommerkveld :)

   Slett
 3. Utrolig fin bok! Jeg likte godt hvordan forfatteren skrev inn forfatteren av Dem hemmelige hagen i romanen:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, henvisningene til litteratur i romanen er fascinerende :)

   Slett
 4. Jeg har blitt litt mettet på denne type bøker i det siste, men ser absolutt ikke bort fra at denne boken kommer på leselisten etterhvert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan forstå det, men ikke når det gjelder spesifikt Morton - synes hun klarer å holde leseren (hehe, meg!) nysgjerrig og i spenning til siste side. Selv om jeg allerede har lest en av bøkene fra før :)

   Slett
 5. Den boken er virkelig både god og spennende!
  Leste den for et par år siden! -Margit-

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er veldig begeistret foreløbig :)

   Slett
 6. Slett ingen dum bok :-)
  Ha en flott dag :-)

  SvarSlett