tirsdag 25. september 2012

Boken på vent [den afrikanske farm]

Ellikken har for tiden en fantastisk GiveAway, så trenger du å fylle opp bokhyllen er det bare å skynde seg dit for å sjekke ut om det er noe som frister. Det er mange titler igjen!

Selv har jeg spurt blant annet om Den afrikanske farm av Karen Blixen, en bok jeg har hatt lyst til å lese etter at jeg så filmatiseringen for mange år siden. Slik er det jo av og til, at bøker en har tenkt å lese blir fortrengt av andre som presser seg frem i køen.

Gyldendal.no skriver om boken at det "er en av de mest fascinerende bøker i nordisk erindringsdikting. Den kom ut første gang i 1937 og har senere, høyst fortjent, funnet og vunnet lesere over hele den vestlige verden".

Årene på farmen i Kenya stoa alltid for Karen Blixen som de rikeste i hennes liv. Hun elsket naturen i Afrika, hun var betatt av dyreverdenen der og utviklet en eiendommelig kontakt med den innfødte befolkningen, som hun etterhvert ble leder, lærer, lege og dommer for. Og det var her hun møtte den mannen hun kom til å elske, Denys Finch-Hatton. Den afrikanske farm er en besettende og klok historie om en kvinnes sterke følelser for et kontinent og mannen hun elsker. Boken dannet grunnlaget for Sydney Pollacks suksessfilm Mitt Afrika (1985), med Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollene.
Boken på vent
25 kommentarer:

 1. Så flott den boken høres ut:) Fikk lyst å lese den jeg også:) Har tenkt lenge å lese noe av Blixen, men det har liksom ikke blitt noe av ennå:)Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da jeg så filmen ble jeg grepet av denne historien og tenkte at boken kanskje er enda bedre, så denne gleder jeg meg til :)

   Slett
  2. Enig med Gråbekka, denne høres flott ut!

   Slett
  3. Vi burde tatt en samlesing av denne boken :)

   Slett
  4. Vet du, det er jeg med på jeg altså! Jeg har aldri vært med på en samlesning selv om jeg har hatt veldig lyst til det! :)

   Slett
  5. Jeg hadde heller ikke vært med på samlesing før lesesirkelen 1001-bøker, og Den afrikanske farm har jeg hørt mye positivt om og vil passe bra å lese sammen :)

   Slett
  6. Ja, det tror jeg nok den er! Du får bare si fra om du vil stelle i stand en samlelsning. Jeg vet ikke hvordan slikt fungerer jeg men går ut i fra at det begynner med at folk melder seg på? Og at alle får hver sin dag å publisere en omtale?

   Slett
  7. Den jeg er med på fungerer slik at Line legger ut et innlegg på den dagen som boken skal blogges om, og de som er med skriver sitt innlegg og linker til det i kommentarfeltet hos Line. Men det spørs når jeg får anledning til å lese denne boken...hehe, strever fælt med the forsyte saga og har enda en tykk sak som skal leses i neste måned. Men skal ha det i bakhodet, jeg har en anelse om at jeg ikke klarer å la boken ligge når den kommer :)

   Slett
  8. Den er grei, vi har det ikke travelt nei! :)

   Slett
 2. Har ikke lest boken, men husker jeg så filmen hele 3 ganger på kino! Kunne tenkt meg å sett filmen igjen og selvfølgelig også lest boken. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kunne også tenke meg å se filmen flere ganger, men først boken :)

   Slett
 3. Så filmen og den var sterk, sterk... Boka er sikkert enda bedre. Lommetørkle og sånn på lur er nok viktig. Kos deg.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Filmen var knallbra, og jeg tenker også at boken sikkert er enda bedre - ser virkelig frem til denne boken!

   Slett
 4. Denne boka har jeg lest flere ganger. Et fascinerende portrett av Afrika og en meget sterk kvinne! Det liker vi :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå gleder jeg meg enda mer til å lese boken!

   Slett
 5. Ikke lest denne, men noterer den ned :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det er en veldig god bok - spesielt siden filmen rørte meg så mye :)

   Slett
 6. Jeg har omtalt både boka og filmen på min blogg. Fantastiske begge to - på hver sin måte! Dette er en klassiker som det er virkelig interessant å få med seg!!!! Hadde derfor vært moro om flere leste boka og skrev om den på bloggene sine! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper det ikke blir altfor lenge til jeg får lest boken. Omtalene dine skal jeg lese sporenstreks :)

   Slett
 7. Boken er strålende, har lest den flere ganger, med tiårs mellomrom. Forskjellig fra filmen, som jeg også likte.
  Men boka er best, synes jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er som oftest slik at boken er bedre enn filmen synes jeg! Filmen var jo veldig bra, så nå gleder jeg meg til å lese boken :)

   Slett
 8. Mmm...fint. Jeg har akkurat skrevet om Karen Blixen på bloggen min. Jeg har kjøpt inn filmen, men ikke sett den enda. Eller...jeg så den DEN gangen - for lenge siden - men har lyst til å se den igjen.

  http://knirk.no/2012/09/hjem-med-karen-blixen/

  SvarSlett
  Svar
  1. Da skal jeg skynde meg å lese hva du har skrevet om den, går ut i fra at det er positivt siden du har lyst til å se filmen om igjen :)

   Slett
 9. Vet du, nå har jeg lest boka!

  SvarSlett