lørdag 8. september 2012

Tilbake til Riverton ~ Kate Morton


Som nevnt i omtalen av Den glemte hagen ville jeg gjerne ha mer av Kate Morton og da jeg så Tilbake til Riverton i en bokhandel en stund senere, måtte jeg jo kjøpe den! Nittini kroner skulle de ha for den, det er jo ingenting for en fengslende og underholdende historie :)

Originalens tittel: The House of Riverton (2006)
Oversetter: Elisabet W. Middelton
Utgitt: 2008, Schibsted Forlag
Sider: 511
Språk: Norsk (bokmål)
Kilde: Kjøpt

På samme måte som med Den glemte hagen og En svunnen tid ble jeg også denne gangen begeistret over Mortons verden som åpenbarer seg mellom permene. Boken leste jeg på en fin strand på Mallorca og ble sittende, og til tider liggende, med boken godt oppunder nesen (rart jeg ikke fikk blekt avtrykk av boken i ansiktet) hver dag. Jeg måtte ta et bad av og til siden det var så varmt, og jeg registrerte at lyden av brusende bølger var passende bakgrunnsmusikk til lesingen av denne boken; som glemte minner rullende innover en strand. Men la meg ikke bli sentimental, romanen ender på en god måte, om enn noe overraskende!

Tilbake til Riverton er Kate Mortons debutroman, og til forskjell fra de to som er kommet i ettertid har denne en annen innfallsvinkel: en nittini år gammel kvinne, Grace Bradley, får gamle spøkelser vekket til live og en hemmelighet hun har båret på i så mange år er i ferd med å slippe frem i lyset. Hemmeligheten har ligget i dvale i det herskapelige Riveton-huset, en hemmelighet med bunn i en skandale fra 1930-årene. Det som skjedde skal bli film og Grace blir oppsøkt av filmprodusenten som ønsker bakgrunnsmateriale om familien som bodde på Riveton på den tiden, hvor Grace var tjenestepike. 

Boken er lettlest så det er ikke noe problem at det er over 
fem hundre sider, de flyr avgårde som sandkorn i vinden. Side etter side, jeg bladde og bladde, fullstendig forgapt. Men, det må sies; ikke like oppslukt som i de to andre og for å si det slik synes jeg Den glemte hagen er best. Men absolutt perfekt strandlektyre og ellers for late sommerdager, den ble forresten kåret til årets sommerbok i England året etter den kom ut.

8 kommentarer:

 1. Tak for anbefalingen af især 'Den glemte hagen', Melusine! Jeg må en tur på biblioteket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, løp til biblioteket - den boken er super :)

   Slett
 2. Fin bok :-)
  Håper hun fortsetter med det gode håndverkeet.
  God leselørdag til deg.
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Det håper jeg også, det kommer visstnok en ny bok i løpet av høsten :)

   Slett
 3. har flere ganger vurdert å kjøpe disse bøkene. flott omtale :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Mary-Anne!
   Bøkene er virkelig verd å handle inn :)

   Slett
 4. "Jeg måtte ta et bad av og til siden det var så varmt, og jeg registrerte at lyden av brusende bølger var passende bakgrunnsmusikk til lesingen av denne boken; som glemte minner rullende innover en strand." Strålende!

  Det er den eneste boken av Kate Morten jeg har lest, jeg leste den også en sommer, jeg lå på en veranda og ble ordentlig solbrent(ikke så mye som skal til). Fint å høre at de to senere bøkene er bedre, Tilbake til Riverton falt ikke i smak til meg. Smaken er som baken! Fine bilder du la ut av himmelen fra ferien! Vakkert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Heidi!
   Smaken er som baken...hehe, ja det er den jo - og godt er det :)
   Om du leser en av de andre tror jeg ikke du vil angre, men bare så det er sagt; de er i samme gate, bare bedre.

   Slett